Werkgroepen

Het jeugdhuis wordt beheerd door de jeugd.
Om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen, zijn er werkgroepen die elke taak of activiteit in goede banen leiden.
Op deze pagina vindt u de verantwoordelijken met telkens een woordje uitleg.

Werkgroep: Voorzitter

Tim de Ridder

•De voorzitter is verantwoordelijk voor de algemene goede gang van zaken en om de sfeer onder de vrijwilligers te optimaliseren.
•Hij/zij draagt de eindverantwoordelijkheid van alle door de organisatie genomen beslissingen, veiligheid en materiaal.
•Hij/zij leidt de vergaderingen en bereidt ze ook voor.
•Hij/zij hakt de knoop door wanneer dit nodig zou zijn, alsook legt hij/zij zich neer bij de beslissing van de meerderheid (d.w.z. hij/zij heeft geen vetorecht).
•Hij/zij stuurt bij en coördineert.
•Hij/zij is op de hoogte van de activiteiten van zijn medebestuursleden evenals is hij/zij bron van informatie voor iedereen
•Hij/zij is afgevaardigde van het jeugdhuis voor externe evenementen.
•Hij/zij dient zich steeds te verantwoorden ten opzichte van het bestuur

Er zijn verscheidene voorzitters geweest doorheen de jaren. Iedere voorzitter had zijn eigen stijl van besturen. Je had voorzitters die elke dag aanwezig waren in het jeugdhuis en die alle leden door en door kende. Er waren ook voorzitters die minder in het jeugdhuis kwamen, maar als ze aanwezig waren merkte je dit. Ze bleven meer op de achtergrond maar hun communicatie naar de leden toe was optimaal. Iedereen wist wat er verwacht werd van elkaar. Hij/zij kende ook wel ieder lid.

Onze werking draait goed. Mijn doel is om het werk van de vorige voorzitter verder te zetten. Hij trachtte om een positieve sfeer te creëren om zo een groep mensen te krijgen die een gevoel van samenhorigheid hebben. Ik zal dit ook doen door altijd klaar te staan voor de medewerkers van het jeugdhuis. Als er vragen, problemen of ergernissen zijn kunnen ze hiervoor steeds bij mij terecht. Ik stel me neutraal op om met iedereen te kunnen samenwerken. Ze krijgen mijn respect en vertrouwen als ze dit ook naar andere medewerkers uiten die iets meer wil weten over het jeugdhuis.

Werkgroep: Grote Evenementen

Enkele keren per jaar mag het al eens wat groter en later. Het is mijn taak om samen met een enthousiaste groep medewerkers een groot evenement in elkaar te steken en hierin het voortouw te nemen. Misschien klinken feestjes als GEBUISD en Summerend je wel bekend in de oren!

Werkgroep: Kleine evenementen

Silke Ledegen
Kleine evenementen organiseren is mijn passie… Halloween, Kerstmis, Pasen,… zijn onder andere thema’s die jaarlijks terugkomen. Buiten feestjes, worden er ook andere activiteiten georganiseerd. Er komen enkele ideetjes van mezelf maar er zijn ook veel ideetjes van anderen die tot een goed einde worden gebracht.

 Werkgroep: Toog

Yannick Verschaeren
Geen café zonder bier. Dat is waar ik voor zorg. Deze werkgroep is één van de belangrijkste werkgroepen van het jeugdhuis. Ik zorg ervoor dat het café open gaat en dat er tappers zijn. Het is mijn taak om te zorgen dat er genoeg drank is voor caféavonden en events. Samen zorgen we dat de rest van het jeugdhuis een fijne avond kan beleven.

 

Werkgroep: Elektro

Thomas Noppe
10888710_10203579851352748_3645549583549166226_nTeam Elektro, wie zijn we en wat doen we? Wij zijn het team dat elk evenement dat plaatsvindt in het Tjok voorziet van de nodige belichting en geluidsinstallatie. Dit aangepast aan de zaal en aantal verwachte bezoekers. Alsook het bekabelen, besturen, programmeren en het mixen van geluid. Dit lossen we allemaal zelf op. Ook elektrische problemen binnen het Tjok regelen we zelf. Dus een klein beetje kennis van de huis tuin en keuken elektronica is een must. Kort samengevat bestaat ons team uit een zeer selecte groep die zich bekommert over alles waar een stopcontact aanhangt en er voor zorgt dat dit feilloos werkt.

Werkgroep: Onderhoud

Eline Jansen
Als verantwoordelijke voor onderhoud sta ik in voor de orde en netheid van het jeugdhuis. Samen met mijn werkgroep repareer ik defecten en voer projecten uit die de algemene waarde van ons jeugdhuis doen stijgen. Nieuwe aankopen en materiaal aanschaffen gaan ook via mijn werkgroep.

 

Werkgroep: Sociale media & promo

Annelies Van de Poel
Als er een evenement wordt georganiseerd, moeten de mensen ook weten dat er een evenement is. Dat is mijn taak.
Promo zorgt ervoor dat er affiches worden verspreid en dat gebeurt door alle mensen van het jeugdhuis, met veel sfeer. Wat we ook doen is er voor zorgen dat er wordt geflyerd op scholen, feestjes en andere festiviteiten.
Ten tijde van de 21e eeuw is facebook, instagram, snapchat, … niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven van de jeugd. Daarom is het ook mijn taak om al deze pagina’s up to date te houden. Daar bovenop is het ook mijn job om jullie zo snel mogelijk jullie vragen te beantwoorden als deze worden gestuurd naar onze tjok pagina.

Comments are closed.